Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Om skolen

Om skolen

Øster Brønderslev Centralskole er en del af skoledistrikt syd. 

På skolen har vi 0-6 klassetrin. 

Vi arbejder grundlæggende ud fra de kommunale værdier; modig, nysgerrig og fælleskabende, og vores børnesyn er anerkendende og ressourceorienteret i et systemisk perspektiv. - Vi  er alle en del af en relationel sammenhæng. 

Vores mål som skole er, at alle oplever at lykkes fagligt og socialt i læringsfællesskaber. 

Vi er en skole med stærke traditioner for fællesskabende aktiviteter, som vi værner om. Her kan I se nogle af  vores arrangementer. Der orienteres i relevant omfang i løbet af året i AULA. 

Følg også vores facebookside hvor vi jævnligt deler de gode historier om læring og dagligdag på Øster Brønderslev Centralskole 

____________

Morgensamlinger hver onsdag

Hver onsdag har vi morgensamling fra 07.45-08.00.

Alle elever, lærere og ledelse samles og synger et par sange sammen. Nogle gange hører vi også om hvad eleverne har lært om.  Denne samlende aktivitet, er en øvelse i fællesskabets ånd - en øvelse i at lytte, synge fælles og til tider også en øvelse i at turde præsentere noget for hele gruppen. 

Læsetid

Hver morgen, når ikke der er fælles samling, har vi læsetid i klasserne.

Læsetiden er med til at give en rolig start på skoledagen for børnene, og et sundt fokus på læsning i det daglige.

Fælles afslutning/opstart i forbindelse med sommerferie

Både inden og efter sommerferie, samles vi i skolen fællesrum og synger sammen. Det er en god måde at gå på ferie på, og en god måde at byde hinanden velkommen i skole igen efter en lang ferie. 

Juleklippedag holdes i slutningen af nov. eller begyndelsen af dec. Her bliver alle klasseværelser pyntet op til julemånedens hygge.

Juleafslutning i kirken, hvor alle elever og lærere synger julesalmer og hører oplæsning af juleevangeliet.

Som en del af de faste juletraditioner er også Luciaoptoget, hvor 6. kl. går i optog på skolen og derefter går ned til plejehjemmet "Elmehøj" for at synge julen ind for beboerne. 

SPIL DANSK uge afholdes hvert år i oktober-  Her byder vi velkommen til fælles morgensamling hver morgen hele ugen i fællesskab. Forældre er velkomne.

Skolefest afholdes hvert år, nærmere orientering via Aula. 

Munkens Klit er Brønderslev Kommunes feriekoloni ved Vesterhavet mellem Grønhøj og Løkken som kommunens skoler kan benytte. 

Naturskolen som er placeret ved Lunken i Pajhede skov, er et kommunalt tilbud til kommunens skoleklasser, som på skift kan tilbydes arrangementer både i forbindelse med faciliteterne i Lunken og kolonien i Munkens Klit.

Teatertur arrangeres hvert år for indskolingen til Aalborg teaters skoleforestilling. 

Emneuger/fagdage afholdes af alle klasser/klassetrin flere gange i løbet af skoleåret. 

Lejrskole. Skolens 6. klasser tager hvert år på lejrskole. Deltagelsen i denne er obligatorisk idet lejrskolen er en del af undervisningen og betalt af kommunen.

Naturfagsmarathon. På mellemtrinnet deltages i naturfagsmarathon på årlig basis. Her er der fokus på innovation i naturfagene gennem eksperimenterende arbejdsmetoder. 

Skovaktivitetsdag for 3. klasse.

Afslutningsarrangement for 6 årgang.

Inden 6. klasse forlader skolen, kaster de med karameller og laver underholdning for hele skolen på sportspladsen. 

___________

Skolen er "skofri" 

Alle børn stiller skoene i garderoberne eller skostativerne. 

Det giver et renere, roligere og sundere indeklima og læringsmiljø. 

Vi opfordrer til, at der medbringes indesko i vinterhalvåret. 

 

Mobiltelefoner

Udmøntningen af skoledistrikt syds mobilpolitik evalueres årligt på skolen.

Mobiltelefoner er slukkede og i tasken i alle timer, medmindre en lærer vurderer at det kan give mening for barnets læring at tage den frem.

Mobiltelefoner kan inddrages og lægges på kontoret til barnet skal hjem, såfremt læreren vurderer, at den forstyrrer barnet eller undervisningen.

Vi henstiller til, at forældre ikke kontakter barnet på mobil i løbet af skoledagen, men i stedet kontakter skolens eller SFO'ens tlf, hvis der er en vigtig meddelelse til barnet.  

Fra januar 2024 og til vinterferien 2024 afprøver vi, at være en ”mobilfri skole” her på ØBC.